Veelgestelde vragen

Reserveren & betalen

Wanneer is de camping geopend?

De camping is geopend vanaf  medio half april tot medio eind september (exacte data verschillen per jaar. Kijk daarvoor op de contactpagina).  Voor scholen en fiets/sport groepen van meer dan 30 personen zijn wij op aanvraag buiten deze periode open.

Wat is het hoog- en laagseizoen?

We zijn open vanaf medio half april (exacte openingsdatum verschilt per jaar. Kijk daarvoor op de contactpagina) tot 1 oktober. Onder het hoogseizoen verstaan we het hemelvaart- en pinksterweekend en de zomervakantie. Alles daarbuiten beschouwen we als het laagseizoen. Voor scholen en sportieve groepen vanaf 10 personen zijn we buiten onze reguliere openingsdata op aanvraag open.

Hoe kan ik reserveren?

U kunt via het boeking systeem op deze site reserveren. Bij telefonische boekingen of boekingen via de e-mail worden reserveringskosten van €15,00 gerekend. In het hoogseizoen zijn kampeerplekken alleen vanaf 3 nachten te reserveren.

Wanneer is mijn reservering definitief?

Uw reservering is definitief op het moment dat de 50% aanbetaling ontvangen is.

Hoeveel betaal ik voor een reservering?

Bij een online reservering via de site rekenen wij geen kosten. Bij een reservering via mail of telefoon betaald u €12,50 reserveringskosten

Kan ik ook een specifieke kampeerplaats op de camping van tevoren reserveren?

Ja dat kan, u betaalt hier wel eenmalig €5,00 (laagseizoen) of €10,00 (hoogseizoen) voorkeurskosten voor. U kunt dit bij het reserveren aanvinken en dan uw voorkeursnummer bij de opmerking zetten.

Dien ik te reserveren voor een plaats op de camping?

Als u zeker wilt zijn van een plaats wel. U kunt altijd spontaan langskomen maar zeker tijdens het hoogseizoen (de vakantieperiodes) zou dat helaas op een teleurstelling kunnen uitlopen. Kampeerplekken zijn in de zomerperiode alleen vanaf 4 nachten te reserveren.

Waarom dien ik minimaal 5 dagen van te voren te reserveren?

Bij een reservering brengen wij 50% van de kosten in rekening en twee weken voor uw komst dient het restant betaald te zijn. Zo bent u gegarandeerd van een plekje en wij van uw komst. Zonder betaling vooraf is het helaas niet mogelijk om een plek voor u te reserveren aangezien u wellicht besluit toch niet te komen en wij dan iemand die voor onze deur staat weigeren omdat wij ervan uitgingen dat u zou komen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Betalen kan vooraf via de link die in uw bevestiging staat. Ter plaatse kunt u pinnen of contant afrekenen. Onze pin accepteert mastercard, visa en creditcard.

Hoe gaat de betaling in zijn werking?

Na bevestiging betaalt u 50% van het totaalbedrag en twee weken voor uw komst het restant.

Ik heb betaald, maar geen bevestiging gekregen. Klopt dit?

Ja dit klopt, u ontvangt alleen bericht als de betaling niet ontvangen is.

Bij het online boeken heb ik mijn e-mailadres verkeerd ingetikt. Hoe kan ik dit corrigeren?

Door een mailtje naar info@campingardennen.nl te sturen met uw juiste e-mailadres.

Camping & faciliteiten

Is de camping het hele jaar open?

Nee, de camping is geopend vanaf half april tot eind september. De exacte datum verschilt per jaar en vindt u terug onder ‘contact & info’. Voor groepen vanaf 10 personen die activiteiten willen doen zijn er buiten die periode ook mogelijkheden.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

Voor de kampeerplaatsen hanteren wij 14:00 uur inchecken en 12:00 uur uitcheck tijd. Voor de verhuurobjecten is dit inchecken om 15:00 uur en uitchecken om 11:00 uur.

Wanneer is de slagboom geopend?

De slagboom kan met het kaartje geopend worden van 7:00 tot 23:00 uur. Buiten die tijd mag er niet gereden worden op het terrein.

Wat zijn de openingstijden van de receptie?

Tijdens het hoogseizoen is de receptie elke dag open van 8:30 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 19:00 uur. In het laagseizoen zijn wij van zondag tot en met donderdag open van 9:00 tot 12:30 uur en 13:30 tot 17:00 uur. Op vrijdag zijn wij tot 20.00 uur open en op zaterdag tot 18.00 uur.

Als het rustig is door de weeks kan het ook zijn dat er een briefje op de deur hangt met een telefoon nummer omdat we elders aan het klussen zijn (of aan het fietsen :) ).

Is er een supermarkt op de camping?

Nee, wij hebben geen supermarkt op de camping. Wel verkopen we een aantal ‘vergeten items’ zoals tandpasta, shampoo en sportartikelen.

Kunnen wij eten kopen op de camping?

Wij hebben een eetcafé waar u terecht kunt voor diverse plates, pizza’s, pannenkoeken, snacks, etc. Er is geen supermarkt op de camping.

Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt en wat zijn de openingstijden?

De dichtstbijzijnde supermarkt is de Delhaize, deze is op 20 minuten wandelen of 3 minuten rijden. Van maandag t/m vrijdag en zaterdag is de supermarkt open van 8:00 tot 19:00 uur. Op vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur en zondag van 8:00 tot 18:00 uur.
Ook zijn er een Spar, Carrefour en Aldi in de naastgelegen dorpen.

Zijn er winkels en is er een bank in de buurt van de camping?

In zowel Bomal als Barvaux is er een bank en zijn er winkels. Beide dorpen zijn op ongeveer 20 minuten wandelen of 5 a 10 minuten rijden.

Mag ik honden of andere huisdieren meenemen?

Ja. Maximaal twee honden en altijd aangelijnd. Wij gaan er van uit dat u de ontlasting altijd opruimt. Onze eigen honden, katten, kippen en konijnen lopen wel los, wij hopen op uw begrip hiervoor.

Hoeveel bedden hebben de accommodaties?

Een stacaravan heeft 4 bedden, een pipowagen 4, een slaapkeet 2 à 3, een blokhut 6 en een safaritent 6.

Mag er gerookt worden in de bungalows?

Nee, roken is in géén van de gebouwen toegestaan.

Is er draadloos internet (wifi) beschikbaar?

Op het terras en in het café is er gratis internet. Als u incheckt op het netwerk Outdoor Camping Barvaux kunt u hier gebruik van maken. Vanwege de afgelegen ligging van de camping is de snelheid van het internet niet zoals u (waarschijnlijk) thuis gewend bent. 4G werkt wel prima.

Moet ik voor de douche betalen?

Nee, douchen op de camping is gratis.

Kunnen wij ons chemisch toilet legen op de camping?

Ja, er zijn twee stortplaatsen voor toiletten. Voor campers is er ook de mogelijkheid om water bij te vullen en grijs water te lozen.

Zijn er aansluitingen voor elektriciteit, water en afvoer op de staanplaatsen?

Op alle plaatsen is elektriciteit aanwezig. We gebruiken CE (euro) stekkers met 6 a 8 ampère. Er zijn een paar waterpunten op de camping. Drinkwater is er alleen bij het hoofdgebouw, dus een jerrycan of iets dergelijks is handig om bij u te hebben.

Is er een wasmachine op de camping aanwezig?

Ja, er is een wasmachine en een droger aanwezig op de camping. Deze staan in hoofdgebouw in de dameskant. De kosten bedragen €4,00 per wasbeurt. Hier gaan vier losse €1,00 munten in. De droger kost €0,50 per 10 minuten. Hier gaan alleen €0,50 munten in.

Zijn barbecues toegestaan op de camping?

Ja, mits deze geen schade achterlaten op het gras. Zowel gas als houtskool barbecues zijn toegestaan.

Zijn vuurkorven toegestaan op de camping?

Ja, zolang deze geen schade achterlaat op het gras. Er mag dus geen hout uitvallen en de korf moet voldoende afstand boven het gras hebben. Sprokkelen van hout is niet toegestaan, aangezien omliggende terreinen privé eigendom zijn. U kunt bij ons hout kopen of zelf hout meebrengen.

Kan ik een bijzettentje plaatsen bij mijn gereserveerde plek?

Ja dat kan.

Tot hoe laat kan ik broodjes bestellen?

De bestellijst ligt tot 18:00 uur bij de receptie. Tussen 8:30 en 10:00 uur kunt u de broodjes afhalen.

Is de camping met het openbaar vervoer te bereiken?

Ja, vanaf Maastricht kunt u met de trein richting Luik reizen. Daar stapt u over op de trein naar Bomal. Vanaf hier wandelt u in ongeveer 15 minuten naar de camping. Loop richting de rivier, daar loopt een fiets/wandelpad langs welke u stroomopwaarts volgt. U loopt eerst over een andere camping, voordat u op onze camping aankomt.
Station Barvaux is een stukje verder lopen.

Kan je zwemmen op de camping?

Er mag in de rivier gezwommen worden. De rivier heeft wel een bodem met grote keien, het advies is om altijd sandalen of schoenen te dragen en voorzichtig te zijn met springen/duiken.
De hoogte van de rivier is afhankelijk van regen en smeltwater, in de zomer is ze vaak wat minder hoog.
Zoals in elk open water is ook hier het advies om na het zwemmen af te spoelen en voorzichtig te zijn met het binnenkrijgen van water.

Kan je BBQ’s en/of vuurschalen huren op de camping?

Ja dat kan. Deze zijn alleen niet te reserveren en kunnen ter plaatse, indien nog beschikbaar, bij de receptie gehaald worden.

Kosten zijn euro 10,00 per dag inclusief zak hout, zak aanmaakhoutjes en een paar aanmaak blokjes.

Het is niet toegestaan om hout te sprokkelen.

Waar kan ik mijn gasfles vullen?

Helaas kan dit niet op de camping. In Barvaux kunt u Martiny SA terecht. Route de Marche 70-72.

Wat is de plattegrond van de camping?

Outdoor activiteiten

Welke outdoor activiteiten bieden jullie aan?

Wij bieden een gevarieerd outdoor programma aan. Vanaf 8 personen bieden wij ook een programma op maat. Voor een overzicht van alle activiteiten kunt u de activiteiten pagina bekijken.

Hoe kan ik mij inschrijven voor activiteiten rondom de camping?

U kunt ter plaatse inschrijven op activiteiten of vooraf via e-mail.

Kan ik individueel inschrijven op outdoor activiteiten?

We bieden activiteiten vanaf 1 persoon aan. Vanaf 8 personen kunnen wij ook een programma op maat aanbieden.

Wordt er animatie aangeboden?

Nee, we richting ons vooral op kinderen vanaf 8 jaar. We hebben wel een hoek met knutsel spullen waar ouders en kinderen zelf hun gang kunnen gaan.

Worden er ook fietsen en skelters verhuurd op de camping?

Wij verhuren mountainbikes. Deze kunt u huren voor een ochtend (€15,00), middag (€20,00) of hele dag (€25,00). We verhuren de fietsen niet voor langer dan 1 dag, ze moeten altijd weer om 17.30 bij ons binnen zijn.

Wij verhuren geen stadsfietsen, racefietsen of skelters.

Kan ik vanaf de camping kanoën en wordt ik dan weer opgehaald?

Wij verzamelen op het terras. Vanaf daar wandelt u ongeveer 1,5 kilometer naar het beginpunt. Na het kanovaren rijden wij u terug naar de camping. Het kan zijn dat u eventjes moet wachten omdat de instructeur heen en weer moet rijden.

Wat is geschikte kleding voor kanovaren?

Wij adviseren kleding die nat mag worden. Een winddicht jasje is ook prettig. U kunt eventueel een warme trui aan de instructeur meegeven voor op het eindpunt. Schoenen of sandalen worden ten zeerste aangeraden! Slippers kunnen wegdrijven en zijn daarom niet ideaal.

Gaan de activiteiten bij minder mooi weer ook door?

De activiteiten gaan altijd door tenzij er noodomstandigheden zijn. Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding

Staat uw vraag hier niet tussen?

Gelieve uw vraag te e-mailen naar info@campingardennen.nl. Wij nemen deze z.s.m. in behandeling.