Bezienswaardigheden

Wie kent niet de grotten van Han? Deze zijn één van de bekendste attracties van de Ardennen. Maar er zijn er meer: De grotten van Remouchamps, maar ook de waterval van Coo, het oorlogsmuseum van Bastogne en andere bezienswaardigheden zijn een bezoekje waard.

Domein van Hottemme – Barvaux

Dit landschapspark van 150 hectare ligt middenin het bosgebied van Hottemme. Op een heuvelachtig relië f worden grote weiden afgewisseld met bospartijen. Het bevat boom,- en plantsoorten die zeldzaam zijn. Het park is speciaal ingericht voor wandelingen. In het ontvangstgebouw is een totaal van 50 biorama’s tentoongesteld, die zoogdieren, reptielen, amfibieë n en insecten die op het domein leven, in beeld brengen. Deze expositie geeft de bezoeker een betere kijk op de dieren, planten en mineralen.

Grotten in de Ardennen

Door de bijzondere geologische samenstelling kent de Ardennen een aantal prachtige grotten. Deze zijn dan ook één van de belangrijkste toeristische attracties van de Ardennen. De belangrijkste en mooiste grotten van de Ardennen zijn: de grotten van Remouchamps, de grotten van Hotton en de grotten van Han. Je kunt de grotten bezoeken met een gids die je door de verschillende “zalen” heen leidt. Deze zalen zijn eeuwen lang uitgesleten door het water. Prachtige stalactieten en stalagmieten vormen een prachtig schouwspel diep onder de grond.

File:Grotten van Han - grot 1.jpg

Pottenbakkerij – Barvaux

De pottenbakkers nodigen u uit deze echte Ardense ambacht te ontdekken aan de hand van de magie van de klei. In de handen van de ambachtsman wordt een aarden bol omgetoverd in een prachtig aardewerk Beleef deze prachtige ervaring samen met de pottenbakkers van Barvaux.

Waterval van Coo

De klassieke waterval van Coo is natuurlijk een van de beroemdste attracties van de Ardennen. Deze watervallen in de rivier de Amblève vormen al vele jaren een grote attractie voor toeristen.

Oorlogsmuseum – Bastogne

In de Ardennen is in de Tweede Wereldoorlog hard gevochten. De stad Bastogne werd volledig omsingeld door de Duitsers. Men bleef echter volhouden en overwon uiteindelijk de Duitse troepen. De herinneringen aan deze periode worden levend gehouden door vele oorlogsmonumenten maar ook door het oorlogsmuseum en herdenkingsmonument in Bastogne. Het museum geeft een gedetailleerd verslag van de gevechten in de Ardennen. Aangevuld met memorabilia zoals uniformen, geweren en munitie uit die tijd.