Kleine camping in de Belgische Ardennen aan rivier de Ourthe

Kleine camping Belgische Ardennen aan rivier de Ourthe

Outdoor Camping Barvaux zag in 2013 het licht nadat de Nederlanders Minke van Weerdhuizen en Martijn Veldheer de kleine camping in de Belgische Ardennen Pré des Moutons (vrij vertaald ‘schapenweide’) over hadden genomen van een Nederlander die handelde in kleine campings in de Belgische Ardennen.

De kleine camping in de Belgische Ardennen die schitterend ligt aan de rivier de Ourthe in Barvaux (deelgemeente van Durbuy) was al de uitvalsbasis van hun buitensportbedrijf Sports Unlimited waar ze tot dan nog buitensport activiteiten op het strand en in de Ardennen mee organiseerden. Nadat ze de kleine camping hadden overgenomen doopten ze deze om in ‘Outdoor Camping Barvaux’ én doopten ze hun outdoor bedrijf Sports Unlimited om in Active Outdoor Events.

De bedoeling was om de camping om te bouwen tot een camping waar buitensport activiteiten voor de campinggasten centraal staan. De campinggasten kunnen de activiteiten in het hoogseizoen vooraf boeken en groepen vanaf 10 personen kunnen (maatwerk)arrangementen boeken via Actief Ardennen.

Van kleine camping in de Belgische Ardennen naar middelgrote camping

Om de camping bedrijfseconomisch levensvatbaar te krijgen moest de camping meer plekken krijgen, maar zonder het intieme, knusse karakter te verliezen van de kleine camping die het was.

Anno nu zijn we een middelgrote camping met 170 plekken die nog steeds aanvoelt als die kleine, knusse, intieme camping van weleer. Bij ons geen grote zwembaden met glijbanen, maar puur kamperen met de nadruk op buitensport activiteiten.

Natuurlijk gaan we met de tijd mee en bieden we ook luxueuzere accommodaties aan zoals staravans, ingerichte safaritenten, pipowagens, slaapketen en blokhutten, maar we willen wel een ‘doe-camping’ zijn én blijven.

Faciliteiten

We hebben ons eigen gezellige café / taverne, er is schoon sanitair, een speeltuin, animatie voor de kids, er kan er een kampvuur gemaakt worden, zijn we hondvriendelijke camping en verhuren we mountainbikes en kano’s.

Totaal verzorgde arrangementen

In de mei- en zomervakantie, het Hemelvaart- en Pinksterweekend en alle weekenden van mei tot en met september organiseren wij totaal verzorgde arrangementen tegen een vaste prijs.

Tarieven

Bekijk onze tarieven en accommodaties pagina voor een overzicht van alle prijzen en accommodaties.

Voor een onvergetelijke, actieve, natuurrijke vakantie boekt u bij onze gezellige en leuke camping.

Translate »