De Belgische Ardennen zijn en blijven een enorm populaire vakantiebestemming. De regio is dichtbij, mooi en men vind er een enorme verscheidenheid aan activiteiten.

Interesse in een rustige wandeling of een intense fietstocht, met of zonder kids? Bijna alles is mogelijk in de buurt van Durbuy. Op slechts een uur rijden van Maastricht vindt je een wonderlijke omgeving die jou zowel de nodige beweging als ontspanning kan bieden. De gravel fietspaden naar de bekende collen in de buurt van Durbuy zoals die van Huy en de Haussire zijn bovendien absoluut de moeite waard.

Heb je wel eens overwogen om je gravel bike te pakken en op avontuur te gaan in de vele mooie regio’s van de Belgische Ardennen? De Belgische Ardennen zijn heel divers en bieden voor zowat elk type buitensporter een passende mogelijkheid. Voor een gravel biker is het landschap bovendien uiteenlopend genoeg om te zorgen voor genoeg afwisseling.

Ben je niet zeker hoe je het plannen van zo’n reisje aanpakt? Dan geven we je hier drie gemakkelijke opties, zodat je enkel nog maar hoeft te kiezen.

Gravel fiets tocht Ardennen

Outdoor Camping Barvaux als uitvalbasis

Verblijf je op Outdoor Camping Barvaux? Dan is het heel gemakkelijk om je fiets te pakken en te beginnen aan een gravel fiets route. Ben je heel avontuurlijk ingesteld? Dan ben je vrij om zelfs geen specifieke route te volgen, maar pas dan wel op dat je geen onnodige risico’s neemt. Het is niet de bedoeling dat jouw vakantie eindigt in een nachtmerrie.

Neem je graag het voortouw of ben je geen planner en heb je tevens al heel wat fietservaring op zak? Dan is deze optie waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Spring op je tweewieler, ga op ontdekkingsreis en geniet!

Outdoor Camping Barvaux denkt met je mee

Vindt je het lastig om een mooie route uit te tekenen in de Belgische Ardennen? Dat is natuurlijk niet zo gek als je de regio niet goed kent. Laat de kenners daarom voor jou dit werk doen, zodat jij enkel nog op je zadel hoeft te springen. Actief Ardennen helpt jou te kiezen uit korte en lange routes, die verschillen in hoogte en afstand. Zo kun je als beginner maar ook als meer gevorderde gravel-fietser geen foute keuze maken en ben je zeker van de perfecte route die aansluit op jouw mogelijkheden.

Op Camping Barvaux huur je bovendien gemakkelijk een navigatiesysteem waarin jouw route naar keuze staat geprogrammeerd. Makkelijker kan het niet! Op deze manier ben je er bovendien zeker van dat je niet zal verdwalen. Heel handig als je de omgeving niet kent. Na jouw tocht kun je jouw fiets eenvoudig schoonmaken in de daarvoor bestemde plek op de camping. Zelf neem je best een ontspannende douche, maar niet voordat je een lekker fris biertje hebt gedronken bij het aankomstpunt. Kies je voor een fietsarrangement? Dan zitten veel van deze zaken inbegrepen in de prijs die je betaalt.

Deze mogelijkheid past het best bij mensen die de nodige ondersteuning wensen, zonder de vrijheid van een vakantie ‘op eigen houtje’ te laten varen. Van deze optie maak je ook best gebruik als je een nieuwe route wil proberen en je daarbij het nodige advies kunt gebruiken.

All-in-one fietsarrangement

Actief Ardennen biedt verschillende fietsarrangementen aan voor de liefhebbers. Van gravel-, racefiets of mountainbike trajecten tot fietstochten op maat. Take your pick. Kies er een of plan elke dag een nieuwe tocht. Voor iedereen is er immers een passende optie.

Wat is er precies inbegrepen in een fietsarrangement?

Bij een arrangement is het verblijf op de camping inbegrepen, evenals drie maaltijden per dag, gebruik van de douches, elektriciteit, toeristenbelasting en gebruik van de fietsenstalling en schoonmaakplek voor jouw tweewieler. Alle arrangementen zijn aan te passen of aan te vullen naar keuze. Blijf je een dag langer? Geen probleem. Heb je specifieke wensen voor de maaltijden? Contacteer ons even. Outdoor Camping Barvaux streeft er actief naar jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Heb je zelf een idee voor een nieuwe route? Geef gerust een seintje aan het personeel van Outdoor Camping Barvaux zodat je samen met hen een voor jou ideale route uit kunt werken. Met bergen aan kennis en ervaring in de omgeving weet Actief Ardennen jou de passende ondersteuning te bieden. Zo ben je er zeker van dat je (gravel)fietsvakantie een succes zal worden en met de nodige zorg en aandacht is gepland.