Verhuur kano’s

Na een kantinstructie zak je een deel van rivier de Ourthe af. Onderweg zijn er stroomversnellingen en mooie uitzichten. Afhankelijk van het seizoen en de waterstand bekijken wij waar u het beste kunt starten met de kanotocht. Veel varen we het traject Bomal – Hamoir (10km).

We hanteren vaste starttijden welke bij de receptie te vinden zijn.
Deze verhuur is inclusief een kantinstructie, gebruik van een kajak, peddel, zwemvest, waterdicht tonnetje en vervoer terug naar onze camping.

Het kan voorkomen dat de Ourthe gesloten wordt voor kanoverkeer vanwege te veel of te weinig water. Dit wordt besloten door Région Wallonne. Wij krijgen deze informatie pas de dag zelf door. Het kan dus zijn dat u kanovaren heeft gereserveerd maar dat dit niet door kan gaan.

Afhankelijk van de waterstand bepalen wij of en welke afstand wij die dag varen.

Op de volgende website kunt u zelf meekijken wat de waterstand is: http://kayak.environnement.wallonie.be/public/home?lang=nl

Vanwege veiligheidsredenen behouden wij ons het recht voor om zelf te beslissen of we de rivier op gaan of niet!

Wij bevinden ons op het stuk De Ourthe stroomafwaarts van de verplaatsbare dam van Barvaux tot aan Comblain-au-pont. Wanneer dit stuk geel of groen is, dan is het toegestaan om te kanovaren.

Kanovaren is één van de activiteiten in de outdoor programma’s in de meivakantie.

Vanwege grote drukte kan het verstandig zijn vooraf even te reserveren.